Hvad er V75 hestevæddeløb?

Måske har du hørt om V75 – eller også har du ikke. For hvis du ikke er inde i hestvæddeløb, så er det ikke hver dag at du lige støder på det. Men hvis hestevæddeløb har din interesse, så er der også god grund til at undersøge V75 lidt nærmere. V75 er nemlig det mest populære spil i Sverige med en ugentlig omsætning på omkring de 100 millioner svenske kroner. Spillet går kort sagt ud på at finde syv rigtige – det vil sige vinderen af syv hestevæddeløb – og så får man på den måde adgang til de mange millioner.

Det er dog ikke kun i Sverige, at man kan spille på V75, også her i Danmark kan man spille med. Det foregår så via Danske Spil eller ved at gå ned til din lokale lottoforhandler og modsat lotto og andre lignende spil, så handler det ikke så meget om held, men mere om at være dygtig til at satse på de rigtige heste, lidt ligesom hvis du oddsede på fodboldkampe og lignende. Og det er der mange der gør – hestevæddeløb har nemlig en lang tradition også i Danmark og historisk set kan det spores helt tilbage til det antikke Grækenland, Babylon og Det Gamle Egypten. I Danmark er de mest populære hestevæddeløb imidlertid de mere moderne former af travløb og galopløb. Hestevæddeløb afvikles alene med det rent sportslige formål at se, hvem der kommer først, men som navnet antyder, er der oftest knyttet et element af betting til løbene, hvor det naturligvis er muligt for tilskuere og andre udefra at indgå væddemål om, hvordan hestene i løbet placerer sig. Derfor er hestevæddeløb – og V75 – også populært både på og uden for travbanen!

Hvorfor er V75 så populært?

V75 er populært dels fordi det er det spil i Norden med den største gevinstpulje, og hver uge udbetales der omkring 40 millioner kroner, hvoraf de 16 af millionerne går til førstepræmien alene. I uger med Jackpot er der oven i købet endnu flere penge at spille om, og det kan altså være helt op til 70 millioner danske kroner. Så det er ikke så underligt, at spillet er populært og har masser af tilskuere og følgere uge efter uge. Faktisk er V75 blevet så populært i Danmark at der i 2018 for andet år i træk også vil være danske V75 trav, som finder sted hhv. den 13. maj på Copenhagen Cup-dagen og den 26. august på Derbydagen. I Sverige er der masser af kommentatorer, eksperter og fora man kan flge også, hvis man vil blive klogere på sporten og hvordan man spiller bedst muligt.

Hvordan spiller man V75 i Danmark?

I V75 handler det som fortalt om at finde vinderne af i alt syv udvalgte væddeløb, også kaldet afdelinger, som du enten selv har valgt eller som er blevet trukket automatisk for dig (se også længere ned om lynspil). Det mindste indskud, du kan lave, er på 50 øre pr. kombination og antallet af kombinationer finder du ved at gange antallet af dine markeringer i samtlige syv afdelinger (for eksempel er 1 x 1 x 2 x 2 x 3 x 4 x 5 lig med i alt 240 kombinationer). Der er så udbetaling, hvis du har syv, seks eller fem rigtige, men hvis ingen har syv rigtige eller hvis gevinsten for fem rigtige ikke kommer over mindste udbetalingsbeløbet på 15 kroner, så går pengene videre til en Jackpot. Beløbet for Jackpotten flyttes så videre til det kommende V75 spil og lægges i gevinstpuljen for syv rigtige.

Men det er faktisk sådan, at der i Sverige er en grænse for hvor mange systemer, der må indleveres – og det gælder både pr. konto, pr. bane og pr. spilleform. Der må maksimalt indleveres 5.000 system i ét V75 spil og hvis man spiller et V75 spil med en rækkepris på 50 øre, så tæller det altså som et system. Men spiller du derimod til en rækkepris på fem kroner, så tæller det for hele ti systemer. Danske Spil har helt styr på reglerne og der vil du kunne læse mere om dem samt komme godt i gang med at spille på V75 systemer.

Reglerne omkring reserveheste

Reglerne omkring reserveheste og hvordan de bliver tildelt kan også godt være lidt komplicerede, men hos Danske Spil kan man læse mere om det og blive klogere på det område. Her beskrives det blandt andet at hvis én af de heste, du spiller på, udgår, så får du en reservehest i stedet for. Enten kan du selv vælge din reservehest, når du udfylder din kupon eller også vil du få en tildelt udfra en bestemt rækkefølge af reserveheste. Hvis du derimod har markeret en hest, som ikke stiller til start, så vil spilsystemet erstatte denne med en reservehest helt automatisk. En reservehest tildeles efter hvor meget indskud, der er gjort på de enkelte heste i det gågældende spil, efter der er lukket for spil. Det betyder altså helt konkret at den hest, som har fået mest indskud bliver første reserve, den hest, der har fået næstmest bliver anden reserve og så fremdeles.

Man får tildelt en reservehest på den måde, at den først rangerede reservehest kontrolleres mod den enkelte spillers markeringer i afdelingen. Men hvis du ikke i forvejen har markeret denne hest, så får du den tildelt som reservehest. Hvis du i forvejen så har markeret den, så får du så tildelt den anden rangerede reservehest i stedet for. Og på den måde bliver det altså ved, indtil man når til en reservehest man rent faktisk ikke selv har markeret. Den eneste undtagelse er, hvis du har markeringer til gode og systemet bliver nødt til at tildele dig din første reservehest to gange – så kan du rent faktisk opnå dobbelt gevinst på den samme hest og dermed på dit V75 spil.

Hvis du vil have hjælp til at spille med i V75, så kan du købe en lynkupon, som også populært er kaldt Harry Boy.

V75 lynspil

Lynspillet, når du spiller på V75, kaldes altså for Harry Boy. Navnet stammer fra en animeret maskot for travsporten, som blev opfundet i Sverige, og derfor er det også naturligt at lynspillet kommer fra den anden side af Øresund, hvor vores svenske naboer har stor succes med lynspillet. Hvert år vindes der mellem 600 og 800 millioner svenske kroner og den største Harry Boy gevinst på V75 er på knap otte millioner svenske kroner.

Selvom Harry Boy er et lynspil, så fungerer det dog lidt anderledes, for hestene bliver ikke bare udvalgt tilfældigt af spilsystemet. Harry Boy udvælger nemlig hestene ud fra hvordan folk på forhånd har bedømt hestenes chancer for at vinde i V75 løbene. Derfor består en kupon for det meste af favoritterne i de enkelte løb. Men når det så er sagt, så tager Harry Boy også chancer og udvælger nogle jokere på kuponen – og på den måde øges chancerne også for at vinde rigtig store penge på V75. Harry Boy kan spilles på to måder: Den første måde foregår mundtligt, hvor man får en kopun, der er færdigudfyldt. Den anden måde er med en kupon, hvor man selv udvælger nogle af hestene og Harry Boy så selv fylder resten ud. Og selv om det ikke er helt tilfældigt hvordan hestene udvælges via harry Boy, så er hver kupon altså hel unik og det er blandt andet fordi der er rigtig mange måder at spille de syv løb på i forhold til kombinationer osv.

V75 spiltips

I V75 handler det om at sætte sig ind i den sportsgren, som hestevæddeløb er og følge med i hvilke heste der performer godt hvornår – og så satse ud fra det. Derfor vil spiltips hele tiden variere og der er ingen spiltips, der som sådan er generelle. På Dantotos hjemmeside, som er en del af Danske Spil, er det muligt at få gode spiltips og nyheder, og du kan ligeledes få et overblik over Jackpots, beløb og meget mere. I virkeligheden kan man nok få mere ud af at pudse sit svenske af, og besøge nogle af de mange guides og spiltips på svenske sites, hvor der virkelig bliver gået i dybden omkring løbene og hvilke heste, man bør satse på. Der er dog også danske sites og fora, hvor der deles erfaringer, råd og tips omkring travsporten – og også mere specifikt omkring V75. Men det er bare større i Sverige, så der er selvfølgelig mere information at hente.

Grand Slam 75

Endeligt skal det nævnes, at der også er mulighed for at spille V75 om søndagen gennem det, der hedder Grand Slam 75. Det spil har en højere rækkepris og en enkelt vinderkupon med syv rigtige er her garanteret en gevinst på 15 millioner svenske kroner. Det gælder også her om at finde vinderne af syv på forhånd udvalgte væddeløb, også kaldet afdelinger, men her er mindste indkud altså en krone pr. kombination. Samtidig er det også vigtigt at notere sig, at det ikke er muligt at købe en lynkupon (Harry Boy), når du spiller Grand Slam 75. På nettet og på mobil vil spillet også være navngivet V75.